Dante in Polonia : ottantaquattro scultori polacchi contemporanei interpretano Dante Alighieri : Ravenna, 14 settembre - 12 ottobre 1997, Chiostri Francescani - Centro Dantesco dei Frati minori conventuali (Rawenna).; Biennale Internazionale Dantesca 1997 ; Rawenna). (Ravenna : Centro Dantesco, 1997)
Katalog wystawy "Dante w Polsce", Rawenna, 14 wrzesień - 12 październik 1997, towarzyszący XII Międzynarodowemu Biennale Dantego w Rawennie.
Tekst równol. pol. i wł.
Keywords: Dante Alighieri -- (1265-1321) -- recepcja -- Polska -- katalogi wystaw; Dante Alighieri -- (1265-1321) -- wpływ -- katalogi wystaw; Rzeźbiarze -- Polska -- 1970-2000 -- katalogi wystaw; Rzeźba -- Polska -- 1970-2000 -- tematy, motywy -- katalogi wystaw