Śmierć i żałoba w szkole : implikacje praktyczne / Bogusław Block, Bogusław Stelcer. - Block, Bogusław (1961- ).
Zakres i treść: żałoba w szkole, szkoła jako miejsce przeżywania żałoby, potrzeba cierpliwości i zrozumienia, przygotowanie na ból, pierwsze dni, rytuały i zachowania wyrażające żałobę w szkole, śmierć nauczyciela, pomoc nastoletniemu rodzeństwu i bliskim, miejsce dla chwil smutku, zamiast zakończenia - sugestie : wspólne przeżywanie żałoby z dziećmi.