Tango z mistrzem - Jež, Niko (1948- ).; Sławińska, Joanna (slawistka). (2018)
Słowa kluczowe: Slovenian emigration, non-fiction literature, Brina Svit, Gombrowicz.
Tytuł nagłówkowy.
Nazwa tłumacza pod artykułem.
Bibliografia na stronie 285.
Streszczenie w języku angielskim.
Podstawa tłumaczenia nieznana.
Keywords: Gombrowicz, Witold -- (1904-1969) -- krytyka i interpretacja; Švigelj-Mérat, Brina -- (1954- ) -- krytyka i interpretacja