Nathanael Schröder Dantiscanus. ([Gdańsk], 1674)
Przedstawia portret w popiersiu Nathaniela Schroedera (1638-1674).
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu w polu kompozycji tytuł.
Miejsce i czas powstania na podstawie biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 17 w; Portrety -- Polska -- 17 w