Duchowość komunii w nauczaniu Jana Pawła II / Elżbieta Matulewicz. - Matulewicz, Elżbieta (1948- )
1. Istota duchowości komunii. - duchowość. - komunia. - duchowość komunii. 2. Formy i "przestrzenie" komunii. - Trójca Święta - najdoskonalsze źródło komunii. - człowiek w komunii z Bogiem. - Kościół - misterium komunii. - Eucharystia epifanią komunii. - małżeństwo i rodzina komunią życia i miłości. - życie konsekrowane komunią miłości i służby Kościołowi. - niebo - communio sanctorum. 3. Źródła duchowości komunii. - słowo Boże. - sakramenty. - modlitwa. 4. Postulaty Jana Pawła II w zakresie duchowości komunii.