Znaczenie kształcenia pedagogów specjalnych w kontekście zadań w opiece nad przewlekle i terminalnie chorymi / Kinga Krzywicka, Edyta Siwińska. - Krzywicka, Kinga
Zakres i treść: obszar zainteresowania pedagogiki specjalnej, współczesny obraz pedagoga specjalnego, przygotowanie pedagoga specjalnego do nowego zadania, komunikacja w procesie pedagogicznym, pedagog specjalny w rodzinie.