Znaczenie kształcenia pedagogów specjalnych w kontekście zadań w opiece nad przewlekle i terminalnie chorymi - Krzywicka, Kinga; Siwińska, Edyta (2009)
Zakres i treść: obszar zainteresowania pedagogiki specjalnej, współczesny obraz pedagoga specjalnego, przygotowanie pedagoga specjalnego do nowego zadania, komunikacja w procesie pedagogicznym, pedagog specjalny w rodzinie.
Tyt. nagł.