Ex=libris Rudolf Benkard Mens Sana In Corpore Sano / W. Behrens. - Behrens, Wilhelm (1860-1904) (1893)
W ozdobnej ramie, na tle drzewa i rozrzuconych ksiąg, w okręgu z liści laurowych przedstawia nagiego, młodego mężczyznę w wieńcu laurowym na głowie z obnażonym mieczem w ręku stojącego na otwartej księdze. U dołu na wijącej się szarfie napis: Mens Sana In Corpore Sano Ex=libris Rudolf Benkard. Pod ramką Nr ( ). Sygn. aut., miejsce wyd. i data w obrębie kompoz.