Petrus Bentzmann Consul Primariae Civitatis Gedanensis / Leonard Heckenauer. - Heckenauer, Leonhard (165.-1704?) (1694)
Przedstawia portret pośmiertny w popiersiu rajcy Głównego Miasta Gdańska Piotra Bentzmanna ujęty w owal.