[Afisz teatralny. Incipit:] Pan Damazy : komedia w 4 aktach Józefa Blizińskiego - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce 31.01.1950 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Czesław Strzelecki, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.