Anna Świrszczyńska - Strzały na ulicy Długiej : sztuka w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1948)
Program teatralny premiery 1.10.1948 r. Reżyseria: Halina Gallowa, dekorator: Agnieszka Hornicka.