Liturgiczny aspekt dzieła Cyryla i Metodego : kilka podstawowych kwestii / Miguel Arranz ; wybór, opracowanie i tłumaczenie z języka francuskiego Jan Sergiusz Gajek. - Arranz Lorenzo, Miguel (1930-2008)
1. Formacja liturgiczna świętych Cyryla i Metodego. 2. Liturgia słowiańska IX wieku. a. "Euchologion synajski słowiański", czyli "Sinaiticus slavicus 37". b. "Folia Sinaitica". c. Nowe "Folia sinaitica", czyli "Fragmenta glagolithica". d. Kilka uwag metodologicznych. 3. Liturgia św. Piotra.