Liturgiczny aspekt dzieła Cyryla i Metodego : kilka podstawowych kwestii - Arranz Lorenzo, Miguel (1930-2008).; Gajek, Jan Sergiusz (1949- ). (1991)
1. Formacja liturgiczna świętych Cyryla i Metodego. 2. Liturgia słowiańska IX wieku. a. "Euchologion synajski słowiański", czyli "Sinaiticus slavicus 37". b. "Folia Sinaitica". c. Nowe "Folia sinaitica", czyli "Fragmenta glagolithica". d. Kilka uwag metodologicznych. 3. Liturgia św. Piotra.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); 801-900; Liturgia prawosławna; Słowianie; Artykuł z pracy zbiorowej