Ex Libris Norbert Lippóczy / Herbert Ott. - Ott, Herbert (1915-1987) (1963)
Dwa putta pod krzakiem winorośli wyciskają sok z winogron do dzbana, u dołu napis: Ex Libris Norbert Lippóczy. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.