Ex Libris Czesława Krzywickiego W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) (s.n.], 1943)
Wóz pełen książek ciągniony drogą przez psa. U góry kula ziemska z zarysem Europy i Afryki, wokoło napis: Ex Libris Czesława Krzywickiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.