Chopin : Duszniki-Zdrój / J. Markiewicz-N. - Markiewicz, Józef (1913-1991) (M. W., 1978)
Medal okolicznościowy. Na awersie postać mężczyzny w długim płaszczu spacerującego po lesie, za nim klawiatura, a na niej napis: Chopin. U dołu wzdłuż krawędzi sygnatura artysty i data. Na rewersie wśród drzew, na tle gór widok na budynek zdrojowy w Dusznikach, u dołu napis Duszniki-Zdrój.