[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Erstes Abonnement. No 19. Heute Donnerstag, den 16. November 1826. Tancred. Eine große heroische Oper in 2 Aufzügen, nach Voltaire und Göthe. Musik von Rossini. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1826)
Afisz przedstawienia "Tancred. Eine große heroische Oper in 2 Aufzügen" wg Voltaire`a i Johanna Wolfganga von Goethego, z muzyką Gioacchino Rossini`ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Goethe, Johann Wolfgang von -- (1749-1832).; Voltaire -- (1694-1778).; Rossini, Gioacchino -- (1792-1868). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne