Ansicht des alten Schlosses zu Danzig / J. Seyffert. - Seyffert, Julius (17..-18..) (1840)
Przedstawia wyobrażony widok nieistniejącego obecnie (zburzonego) zamku krzyżackiego w Gdańsku, widok na zwodzony most.