Ansicht des alten Schlosses zu Danzig - Seyffert, Julius (17..-18..). (Danzig, 1840)
Przedstawia wyobrażony widok nieistniejącego obecnie (zburzonego) zamku krzyżackiego w Gdańsku, widok na zwodzony most.
U dołu pod kompozycją tytuł i informacja o autorze i wydawcy: Lith. Anst. v. J. Seyffert in Danzig.
Datowanie na podstawie tematu i techniki.
Keywords: Zamek (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce