Polska bibliografia sztuki 1801-1944. T. 3, Rzeźba / oprac. Janina Wiercińska, Maria Liczbińska, Hanna Faryna-Paszkiewicz ; Polska Akademia Nauk. Instytut Sztuki. - Wiercińska, Janina (1922-2003) (Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1986)
Z materiałów Instytutu Sztuki Polskiej Akademii Nauk zgromadzonych pod kierunkiem Andrzeja Ryszkiewicza.