[Ekslibris] Moniki Żeromskiej - Przypkowski, Tadeusz (1905-1977).; Żeromska, Monika (1913-2001). ([S. l., 1940)
W potrójnej ozdobnej ramce stylizowany płatek śniegu, niżej napis: Moniki Żeromskiej.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg bibliogr.
Ekslibrisy Tadeusza Przypkowskiego, Jędrzejów 1980