"Naszą jedyną drogą jest praca" : getto w Łodzi 1940-1944 : [folder / tekst Marek Budziarek ; tł. Dorota Dekiert]. - Budziarek, Marek (1951-2006) (Muzeum Historii Miasta Łodzi ; Fundacja Signum, 2004)
Folder towarzyszący stałej ekspozycji Muzeum Historii Miasta Łodzi, która na czas obchodów 60 rocznicy likwidacji getta łódzkiego stanie się częścią przygotowywanej wystawy pt. "Na granicy śmierci i nadziei".