Ex Libris dr Stefana Kotarskiego / eg. [Edward Grabowski]. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1963)
Oświetlona przez słońce wirująca kula ziemska, nad nią i pod nią w skafandrach dwaj kosmonauci, u dołu napis Ex Libris (niżej kursywą) dr stefana kotarskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora i data.