Danzig St. Marien - Kreisel, Paul (1891-1982). ([Gdańsk], 1920)
Przedstawia widok na ul. Kaletniczą w Gdańsku z bryłą Kościoła Mariackiego.
U dołu kompozycji ołówkiem tytuł, sygnatura autora. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce