[Kriegsschule an d[er] Promenade um 1900] (s. n., 1900)
Przedstawia widok od południowego wschodu na dzisiejszą ul. 3 Maja (Promenade) i Gmach dawnej Szkoły Wojennej. Na pierwszym planie tory kolejowe, ok. 1900 r.