In Memoriam Krystyna Mazurek (1921-1983) / A. - Gauda, Alfred (1940-2005) (1983)
W obramowaniu fragment mapy Wybrzeża z zaznaczonym punktem i napisem Kępa Oksywska, obok krzyż, u góry orzeł z literami PWK, wzdłuż lewej krawędzi wstęga z napisem Obrona Wybrzeża 1939. Pod ramką napis: In Memoriam Krystyna Mazurek (1921-1983), poniżej ołówkiem autograf artysty. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.