Oliva-Pelonken Waisenhaus. ([S. l. : . s.n., 1905)
Przedstawia sierociniec urządzony w 1868 r. w dawnym dworze Schopenhauerów. Widok dworu z ul. Polanki, ok. 1915 r.
Data wg przedstawienia i budowy karty poczt.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Dwory -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Domy dziecka -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Oliwa (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1900-1945 -- karty pocztowe