M. Salomon Möllerus Gedan. Ad S. Joh. Pastor, Natus A. 1641. D. 9. Oct. Denatus A. 1687. D. 19. Junii. - Hainzelmann, Elias (1640-1693).; Stech, Andreas (1635-1697). (Augsburg, 1687)
Przedstawia portret w popiersiu Salomona Möllera (1641-1687), pastora kościoła św. Jana w Gdańsku.
Wokół portretu na obramieniu architektonicznym tytuł: M. Salomon Möllerus Gedan. Ad S. Joh. Pastor, Natus A. 1641. D. 9. Oct. Denatus A. 1687. D. 19. Junii.
Poniżej portretu, w polu kompozycji, centralnie sygnatury autora i autora pierwowzoru oraz miejsce wydania: Andreas Stech pingebat. E. Hainzelmann scuplebat Aug. Vind.
Data powstania według biografii portretowanego i autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Portrety -- Niemcy -- 17 w