Der Salon in Zoppot - Bils, Friedrich Heinrich (1801-1853).; Juchanowitz, Albert Wilhelm Adam (1817-przed 1863). (Danzig, 1839)
Przedstawia widok na dom zdrojowy w Sopocie w kierunku morza, ze spacerującymi gośćmi.
U dołu pod kompozycją drukowane: autor pierwowzoru rysunkowego, autor, miejsce i data wydania, tytuł.