Słownik języka polskiego przedruk elektroniczny 2000 / pod red. W. Doroszewskiego ; [red. prowadzący Jadwiga Linde-Usiekniewicz]. (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2000)
Wersja elektroniczna "Słownika języka polskiego" pod red. W. Doroszewskiego wydanego w l.1958-1969 w formie 10 tomów z suplementem i wznowionego przez PWN w l.1996-1997.