[Afisz teatralny. Incipit] Erstes Abonnement. No. 16. Danzig Heute Sonntag, den 12. November 1820. Zum Erstenmale: Das Vogelschießen. Ein neues Lustspiel in 5 Aufzügen von Clauren. (Verfasser des Vorpostens.). ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1820)
Afisz przedstawienia "Das Vogelschießen. Ein neues Lustspiel in 5 Aufzügen" .
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Clauren, Heinrich -- (1771-1854).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w