Myśląc (z) Olgą Tokarczuk : literatura i wielkie problemy współczesności / pod redakcją Eweliny Adamik, Wojciecha Browarnego, Małgorzaty Kolankowskiej, Doroty Kołodziejczyk. - Adamik, Ewelina; Browarny, Wojciech (1970- ); Kolankowska, Małgorzata (1978- ); Kołodziejczyk, Dorota (filolożka) (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego : Wrocławski Dom Literatury. Wydawnictwo Warstwy, 2025)
Książka "Myśląc (z) Olgą Tokarczuk: literatura i wielkie problemy współczesności" to interdyscyplinarny zbiór tekstów, który analizuje twórczość Olgi Tokarczuk w kontekście współczesnych wyzwań literackich, filozoficznych i społecznych.