[Afisz teatralny. Incipit] Michel de Ghelderode - Dlaczego mnie budzą? = Mademoiselle Jaïre / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1970)
Afisz teatralny informujący o polskiej prapremierze, która miała miejsce 7.02.1970 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Marek Okopiński, scenografia Jadwiga Pożakowska.