[Afisz teatralny. Incipit] Michel de Ghelderode - Dlaczego mnie budzą? = Mademoiselle Jaïre - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1970)
Afisz teatralny informujący o polskiej prapremierze, która miała miejsce 7.02.1970 r. w Teatrze Kameralnym w Sopocie. Reżyseria Marek Okopiński, scenografia Jadwiga Pożakowska.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.