Ex Libris Dr. Jan Poláček / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1968)
Mężczyzna w stroju ludowym grający na cymbałach, u dołu napis: Ex Libris Dr. Jan Poláček, niżej motyw ludowy. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.