Papież Grzegorz Wielki jako komentator Księgi Hioba / Jacek Salij. - Salij, Jacek (1942- ).
Zakres i treść: okoliczności powstania komentarza, krótkie przedstawienie dzieła, sens historyczny postaci Hioba, alegoryczna oraz moralna interpretacja osoby Hioba, Chrystocentryczne uwieńczenie historii Hioba.