Ex Libris F. Smažík : Oidipús / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1963)
Profil twarzy cierpiącego mężczyzny w greckiej szacie, pod szyją skośnie napis: Ex Libris F. Smažík, wzdłuż lewej krawędzi napis: Oidipús. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.