Ex Libris Kazimierza Kaczmarczyka / Marian Romała. - Romała, Marian (1912-1984) (1952)
Na otwartej książce rulon papieru z przywieszoną pieczęcią, w tle wieża kościoła i ratusza poznańskiego, wokół wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris Kazimierza Kaczmarczyka. Nazwisko artysty w obrębie kompozycji.