Ex Libris RK. [Ryszard Krzywka] / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Na tle dużego prostokąta przenikające się płaszczyzny, u dołu na małej trapezoidzie napis: Ex libris RK, litera "R" w odbiciu lustrzanym. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.