[Afisz. Incipit:] Środa 2 marca ... "Orbis - Monopol" Zespół Poznańskiego Teatru Satyryków. ([wydawca nieznany], 1955)
Sztrajfa informująca o przedstawieniu w hotelu Orbis-Monopol we Wrocławiu. Aktorzy: Bogusława Czosnowska, Sima Sawin, Stanisław Kamiński, Janusz Maćkowiak, Mieczysław Stefański.