[Afisz. Incipit:] Środa 2 marca ... "Orbis - Monopol" Zespół Poznańskiego Teatru Satyryków. (Wrocław : [wydawca nieznany], 1955)
Sztrajfa informująca o przedstawieniu w hotelu Orbis-Monopol we Wrocławiu. Aktorzy: Bogusława Czosnowska, Sima Sawin, Stanisław Kamiński, Janusz Maćkowiak, Mieczysław Stefański.
Keywords: Teatry -- Polska -- Poznań -- 1945-1990.; Wrocław (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.