[Ekslibris] Wileński Antykwariat Naukowy Stanisław Dorżynkiewicz J. T. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1926)
Przedstawia w środku w ramce otwartą księgę, na jednej stronie siedzi sowa, na drugiej napis: Sapere aude!, na tle wileńskiego wzgórza z wieżą Gedymina na chorągiewce data 1926. Wokoło napis: Wileński Antykwariat Naukowy Stanisław Dorżynkiewicz. Sygn. aut. w obrębie kompoz.