[Friedrich Eduard Meyerheim] - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879). ([Gdańsk], 1834)
Przedstawia aoutoportret malarza gdańskiego Friedricha Eduarda Meyerheima w popiersiu w lewo.
W polu kompozycji monogram i data: "E. M. 1834"; poniżej kompozycji centralnie dopisek ołówkiem: "Eduard Meyerheim"; prawym dolnym rogu dopisek ołówkiem: "Eduard Meyerheim".
Tyt. nadany przez katalogera. Miejsce wyd. na podst. działalności aut. Sygn. aut. i data zawarte w kompoz.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014