Rodzina - zasoby rodzinne : od diagnozy do terapii - Kulesza, Marta (1979- ). (2014)
Klasyfikacja pojęć "zasoby", "zasoby rodzinne", badania nad rolą zasobów rodzinnych w prawidłowym funkcjonowaniu rodziny i jej członków, konsekwencje diagnozy negatywnej i terapii zaburzeń dla jednostki i systemu rodzinnego, diagnoza psychopedagogiczna i terapia jednostki i rodziny oparta na koncepcji zasobów rodzinnych jako alternatywa lub uzupełnienie diagnozy negatywnej i terapii zaburzeń.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 488-489.