Ulica Mariacka, przedproża II [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia zachowane przedproża kamienic zniszczonej ulicy Mariackiej, widok z dachu Kościoła Mariackiego, 1947 r.