[Afisz. Incipit:] Rada Miejscowa przy Państwowym Teatrze "Wybrzeże" ... urządzają ... w sali Teatru Wielkiego w Gdańsku koncert rozrywkowy Majowe nastroje. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o koncercie. Udział m.in.: Kobiela Bogumił, Nowicki Jan, Gdańska Czwórka Radiowa.