Gdańsk Domy i Baszta przy ul. Za Murami [!] fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia kamienice i fragment średniowiecznych murów miejskich przy ul. Podmurze w Gdańsku, po lewej widoczna Baszta Jacek, ok. 1989 r.