Jaroslav Hecht Ex Libris Anti Bellum / [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1964)
Przedstawia na tle drzewa karabin, wzdłuż którego napis: Jaroslav Hecht, u dołu napis: Ex Libris Anti Bellum. Sygn. aut. w obrębie kompoz.