Gruss aus Danzig : Das Hohe Thor mit dem Stockthurm und Danziger Hof. (Verlag v. J. H. Jacobsohn, Papier Grosshandlung, 1900)
Przedstawia okolice Bramy Wyżynnej po zniwelowaniu wałów obronnych, około 1890 roku.