Gruss aus Danzig : Das Hohe Thor mit dem Stockthurm und Danziger Hof. - J. H. Jacobsohn (Gdańsk). (Danzig : Verlag v. J. H. Jacobsohn, Papier Grosshandlung, 1900)
Przedstawia okolice Bramy Wyżynnej po zniwelowaniu wałów obronnych, około 1890 roku.
Data według stempla pocztowego.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Hotele -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Brama Wyżynna (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe